اولین نشست تخصصی تبادل نظر کارشناسی در سازمان منابع طبیعی
اولین نشست تخصصی تبادل نظر کارشناسی در سازمان منابع طبیعی
اولین نشست تخصصی تبادل نظر کارشناسی روز یکشنبه با موضوع سیاست ها و برنامه های اجرایی حوزه بیابان در سالن مرحوم مطیعی سازمان منابع طبیعی برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی - در این نشست که با حضور مدیران، معاونین و کارشناسان دفاتر ستادی سازمان تشکیل شد، مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی در سخنانی به موضوع محیط رقابتی و پرچالش سیستم های اداری و تاثیرگذاری عوامل متعدد و چندگانه در روند کاری سازمان ها اشاره کرد و در ادامه به اهمیت برگزاری نشست های کارشناسی و مشارکت کارشناسان در تبادل اطلاعات در سازمان پرداخت.
دکتر حسین میرزایی همچنین گفت: این سلسله نشست ها در آینده می تواند زمینه افزایش دانش و رشد مدیریت وهمچنین ایجاد آرمان مشترک و تعلق سازمانی را بین کارکنان وسازمان افزایش دهد.
این مسئول آموزش سر انجام اظهار امیدواری کرد با مشارکت جدی کارشناسان و به اشتراک نهادن دانش واقدامات بخش های فنی روز به روز شاهد ارتقای توانمندی و کارآمدی کارشناسان و سازمان منابع طبیعی باشیم.
در ادامه دکتر وحید جعفریان مدیرکل دفتر امور بیابان در نشست تخصصی تبادل نظر کارشناسی گزارشی در قالب پاورپوینت در باره سیاست ها و برنامه های اجرایی مدیریت مناطق بیابانی کشور برای حاضرین ارائه کرد.
جعفریان در بخشی از سخنان خود به میزان خسارت مستقیم ناشی از فرسایش بادی و طوفان های ماسهای اشاره کرد و افزود: این عوامل بیش از 3000 میلیارد تومان در سال به اماکن، تاسیسات، حمل و نقل ریلی و اراضی کشاورزی خسارت وارد می کند.
او البته گفت: این محاسبه خسارت بر اساس سال 1379 بوده است.
این مسئول امور بیابان همچنین از احیای 8میلیون و 700هزارهکتار از مناطق تحتتأثیر و کانونهای فرسایش بادی خبر داد و خاطر نشان کرد: برنامه ریزی برای اجرای فعالیت های مقابله با بیابان زایی و رقومی سازی مطالعات و پروژه های اجرایی بخش بیابان از ابتدا تا کنون به مساحت 13.1 میلیون هکتار، شامل پروژه های نهالکاری و بوته کاری، مدیریت رواناب، بادشکن غیر زنده، مالچ پاشی و تله رسوبگیر انجام شده است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود افزود: برنامه ملی مدیریت مناطق بیابانی و تدوین سند راهبردی و بالادستی مدیریت مناطق بیابانی در کشور با هدف استفاده از سرزمین بر اساس توان و قابلیت اکوسیستم بروزرسانی شده و الگوی خنثی سازی تخریب سرزمین وعدم توازن بین تخریبهای جدید واحیای تخریبهای گذشته هم اکنون مورد توجه قرار دارد.
ارتقای سطح اقتصادی جوامع محلی و بهره برداران بومی و نیز تقویت مشارکت مردمی، با رعایت قوانین و مقررات موجود و نیز اعلام نیازهای تحقیقاتی و فناورانه کاربردی به مراکز تحقیقاتی، دانش بنیان و پژوهشی استانها و عملیاتی نمودن سند "سیاستها و ضوابط اجرایی مدیریت مناطق بیابانی از دیگر موضوعاتی بود که دکتر وحید جعفریان مدیر کل دفتر امور بیابان در اولین نشست تخصصی تبادل نظر کارشناسی به آن پرداخت.
تریبون آزاد:
در ادامه تعدادی از کارشناسان در این نشست در سخنانی به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند:
تأکید بر تداوم جلسات کارشناسی، پیگیری لازم از طریق سازمان جهت لحاظ نمودن ضوابط و معیارهای منابع طبیعی و آبخیزداری در مدیریت کلان سرزمین، تاکید برعملیاتی کردن سیاست های کلان حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری، توجه به نظارت، پایش و اثربخشی طرح ها، ضرورت جریان سازی اطلاعات، تقویت شبکه اطلاع رسانی واصلاح استراتژی ارتباطات در سازمان، توجه به دیدگاه های کارشناسی در برنامه ریزی ها و تدوین راهبردهای بخشی وکلان سازمان و در نهایت ضرورت ارائه الگوی مدیریت مناطق بیابانی کشور بر اساس تجارب ملی و جهانی و مبتنی بر مشارکت مردم از جمله پیشنهادات و دیدگاه های کارشناسان حاضر در این نشست بود.
گفتنی است این نخستین نشست تخصصی تبادل نظر کارشناسی بود و قرار است مدیران دفاتر فنی و مستقل هر یک با مشارکت در این نشست ها کارکردها، اقدامات و سیاست های بخش مربوطه را در نظر کارکنان و کارشناسان سازمان ارائه نمایند.
ارسال به دوست