وزیر جهاد کشاورزی: اهداف منابع طبیعی با مشارکت مردم تحقق پیدا می کند

تاریخ انتشار : 1399/06/25 - ساعت انتشار: ٠٨:٢٧ - گروه خبری : اخبارشهرستان

وزیر جهاد کشاورزی گفت: مردم نسبت به حفظ جنگل‌ها و مراتع تعصب دارند و اهداف منابع‌طبیعی با مشارکت مردم می‌تواند تحقق پیدا کند...

 

وزیر جهاد کشاورزی گفت: مردم نسبت به حفظ جنگل‌ها و مراتع تعصب دارند و اهداف منابع‌طبیعی با مشارکت مردم می‌تواند تحقق پیدا کند.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی سازمان جنگل‌ها، کاظم خاوازی صبح روز یک‌شنبه در جلسه مدیران ستادی و استانی منابع‌طبیعی کشور که به طریق ویدئو کنفرانس انجام شد افزود: سازمان جنگل‌ها با دو رکن اصلی مردم و منابع طبیعی مانند آب، خاک، جنگل و مرتع روبروست و این منابع از ذخایر عظیم ژنتیکی هستند که بخشی قابل رویت و بخشی دیگر در خاک پنهان شده است.
دکتر خاوازی با بیان این که ۲۵ درصد از تنوع زیستی جهان در خاک است اما کسی به آن توجه نمی‌کند، تأکید کرد: مردم ایران به جنگل و مرتع توجه ویژه‌ای دارند و ما باید از این ظرفیت عظیم استفاده کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: مردم بزرگترین سرمایه اجتماعی هستند و باید با برنامه‌ریزی دقیق از ظرفیت‌های این منابع ارزشمند در جهت تحقق برنامه‌های منابع‌طبیعی بویژه جنگل‌کاری استفاده کرد.
خاوازی خاطرنشان کرد: منابع طبیعی باید زمینه‌ای فراهم کند تا بخشی از نقدینگی مردم در حوزه جنگل، مرتع و گیاهان دارویی سرمایه‌گذاری شود.
وی گفت: انسان‌های زیادی در استان‌های مختلف به کارهای خیر روی آورده‌اند و مدارس و مراکز فرهنگی ساخته‌اند و این کار می‌تواند در منابع طبیعی نیز اتفاق بیفتد.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: انسان‌های پرتلاش در منابع‌طبیعی توانستند جلوه‌های زیبایی را در طول خدمت خلق کنند اما برخی افراد نیز با رفتارهای نسنجیده و نادرست با مردم این جلوه‌ها را خدشه‌دار کرده‌اند.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به مدیران توصیه کرد: در مواقع حساس از تصمیم جمعی استفاده کرده و نگذارند تصمیم یک فرد در یک موضوع مهم باعث ایجاد فساد شود.
وی جو حاکم بین مدیران مجموعه وزارت جهاد کشاورزی را جوی دوستانه خواند و افزود: وجود این شرایط می‌تواند در همگرایی و هم‌افزایی مدیران در حفاظت از آب و خاک و جنگل ها و مراتع اثرگذار و موثر باشد.
نماینده دولت در وزارت جهاد کشاورزی در ادامه خواستار دقت لازم در ارائه  آمار و اطلاعات در منابع طبیعی شد و گفت: این اطلاعات و آمارهای پایه می‌تواند به شکل مهندسی شده در اختیار مردم و مخاطبان قرار گیرد.
وی در توضیح بیشتر گفت: در جنگلکاری می‌توان به کارکردهای درختان اشاره کرد که یک هکتار جنگلکاری چقدر می‌تواند ترسیب کربن داشته و تولید اکسیژن نماید و یک هکتار جنگل چقدر قادر است آب را در خود ذخیره نموده و طراوت و شادابی ایجاد کند.
خاوازی با اشاره به اهمیت توسعه زراعت چوب عنوان کرد: باید به فرهنگ سازی برای توسعه زراعت چوب توجه شود که این اقدام می‌تواند مشکل اشتغال و پوشش گیاهی را برطرف کند.
وی درباره کشت گیاهان دارویی نیز گفت: در این زمینه نیازمند کیفیت سازی هستیم و گیاهان دارویی باید برندسازی شده تا برای کشور سودمند واقع شود.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه به سفر خود به استان ایلام اشاره داشت و افزود: منابع‌طبیعی استان ایلام در زمینه نهالستان و تولید نهال رشد چشمگیری داشته و توصیه می‌شود تکثیر اینگونه نهالستان‌ها در سایر استان‌های کشور در دستور کار قرار گیرد.
وزیر در خاتمه از مدیران، کارشناسان و کارکنان منابع طبیعی که در دورترین و سخت‌ترین شرایط اقلیمی کشور در زمینه جنگل‌کاری، بیابان‌زدایی، آبخیزداری و مرتعداری مشغول بکار هستند و دیده نمی‌شوند تقدیر و تشکر کرد.

** ۱۴ میلیون هکتار جنگل در پنج ناحیه رویشی کشور
در این نشست مسعود منصور رییس سازمان جنگل‌ها ابتدا گزارشی از پیشینه و سابقه شکل‌گیری این سازمان از سال 1284 تا کنون ارائه کرد و در ادامه به ایجاد قانون اصلاحات ارضی، قانون ملی شدن جنگل‌ها و مراتع و قوانین و ماده و تبصره‌هایی که در دوران مختلف سازمان جنگل‌ها ایجاد شده است اشاره کرد.
منصور گفت: در حال حاضر 14 میلیون هکتار جنگل در پنج ناحیه رویشی کشور و 32.5 میلیون هکتار اراضی بیابانی و بیش از 80 میلیون هکتار مراتع در کشور وجود دارد که سازمان جنگل‌ها برای هر یک از این بخش‌ها برنامه های مدیریتی در دست اجرا دارد.
رییس سازمان جنگل‌ها همچنین گفت: در سال جهش تولید ۹ محور کاری با عنوان طرح ۹ در ۹۹ و ۱۸ راهبرد مدیریتی برای پیشبرد اهداف منابع‌طبیعی از قبیل مسائل فرهنگی، رفتاری، اخلاقی و نظارتی طراحی و به استان ها ابلاغ شده و استفاده از ‌ظرفیت‌ مجامع علمی، دانشگاهی و بهره‌گیری از مشارکت اصحاب رسانه، سازمان‌های مردم‌نهاد و تعاونی‌ها و تشکل‌ها نیز ‌مورد تأکید جدی قراردارد. 
منصور افزود: منابع طبیعی در سال جهش تولید در زمینه زراعت چوب 30 هزار هکتار و در زمینه کاداستر اراضی 32 هزار هکتار برنامه اجرایی در دست اقدام دارد.
رییس سازمان جنگل ها اعلام کرد: امسال بیش از 4 برابر آنچه که در بودجه مصوب شده عملیات کاداستر را انجام خواهیم داد.

** پوشش فعالیت های منابع طبیعی در سامانه دولت الکترونیک
دکتر منصور گفت: در زمینه فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک ساز و کار دیجیتالی آن آماده راه‌اندازی است که برنامه رونمایی آن با حضور وزیر جهاد کشاورزی در آینده‌ای نزدیک انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: بوسیله دولت الکترونیک تمامی فعالیت‌های سازمان و منابع طبیعی در قالب 8 سامانه پوشش داده می‌شود.
منصور در ادامه از افتتاح طرح‌های منابع طبیعی از ابتدای مهرماه سال جاری خبر داد و یادآور شد: در مهر و آبان‌ماه هر هفته ۴۸ هزار هکتار پروژه‌ آبخیزداری و آبخوانداری به بهره‌برداری می رسد.
مسئول اول منابع طبیعی کشور همچنین یادآور شد: با همکاری سازمان ثبت اسناد کشور هر ماه عملکرد منابع‌طبیعی استان‌ها در زمینه تثبیت مالکیت و کاداستر اراضی مورد ارزیابی قرار گرفته و 5 استان موفق مورد تشویق قرار گرفته و استان‌هایی  که عملکرد ضعیف داشته باشند سازمان تاکید دارد تا به اقدامات خود جامه عمل بپوشانند.
رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه سخنان خود در نشست با وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: بر اساس شاخص EPI، کشور ما در حوزه حفظ پوشش گیاهی و جنگل، امتیاز ۹۳.۵ از ۱۰۰ را دریافت کرده‌ و از میان ۱۴۸ کشور دنیا  رتبه ۱۴ را به دست آورده‌ است.

بر اساس این گزارش در جلسه وزیر جهاد کشاورزی با مدیران سازمان جنگل‌ها و منابع‌طبیعی استان‌ها، دکتر گرشاسبی معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان، مهندس بازدار معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع، مهندس افراسیابی معاون حفاظت و امور اراضی، سرهنگ عباس‌نژاد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و دکتر نوبخت معاون امور جنگل به صورت اجمالی گزارشی از وضعیت حوزه عملکردی را ارائه کردند. 










نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج