راه اندازی مجدد ایستگاه های تولید بذر گیاهان مرتعی و نقش کلیدی در توسعه منابع طبیعی پایدار

تاریخ انتشار : 1403/08/09 - ساعت انتشار: ١٠:٥٧ - گروه خبری : اخبار سازمان

در سال‌های گذشته، ۵۶ ایستگاه تولید بذر گیاهان مرتعی در کشور فعالیت می‌کردند که اکنون به ۲۲ ایستگاه در ۱۸ استان تعدیل یافته است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور- معاون مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: از میان 22 ایستگاه، ۶مورد به بخش خصوصی احاله مدیریت شده است که یکی از این ایستگاه‌ها، تولید بذر حمدالله طهماسبی در شهرستان قروه استان کردستان است که بر اساس ماده ۳قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور در قالب طرح احاله مدیریت به بخش خصوصی سپرده شده است.

مهرداد مسیبی در این باره گفت: "فعالیت  ایستگاه تولید بذر حمدالله طهماسبی می‌تواند به تأمین بذر برای پروژه‌های بیولوژیکی استان‌های مختلف کمک کرده و بهبود کیفیت مراتع و توسعه اقتصادی پایدار را برای جوامع محلی به دنبال داشته باشد."

در ادامه مدیرکل منابع طبیعی طبیعی و آبخیزداری استان کردستان افزود:  ایستگاه حمدالله طهماسبی استان کردستان به جهت تأمین بذور مرتعی مورد نیاز پروژه های بیولوژیک در عرصه های منابع طبیعی می تواند نقش موثر و بسزایی داشته باشد و ابراز امیدواری کرد: تلاش می کنیم با تصویب کتابچه جدید طرح ایستگاه در سنوات آتی از تمام پتانسیل و ظرفیت های موجود در ایستگاه استفاده و مورد بهره برداری قرار گیرد.

بهزاد شریفی‌پور خاطرنشان کرد: با شروع  فعالیت تولید بذر در این ایستگاه، همکاران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با همکاری بخش خصوصی علاوه بر تأمین بذر پروژه‌های بیولوژیک مراتع استان کردستان، بذر مورد نیاز هفت استان  لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه، زنجان، قزوین و البرز  را نیز تأمین خواهد شد.

 رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان تأکید کرد: این ایستگاه می تواند به‌عنوان منبع اصلی تأمین بذر گیاهان مرتعی استان نقشی کلیدی در بهبود وضعیت مراتع و ارتقاء بهره‌وری اقتصاد بهره برداران ایفا نماید.

بختیار مرادی همچنین به اهمیت حمایت از این مراکز در راستای سیاست‌های دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اشاره کرد و یادآور شد: احیاء و راه اندازی مجدد ایستگاه های تولید بذر سراسر کشور در دستور کار دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار گرفته است.

وی در خاتمه اضافه کرد: در مرحله اول، حدود سه تن بذر از جمله آگروپایرون دزرتروم، سکاله مونتانوم و فستوکا آروندیناسه به استان‌های مختلف تحویل داده شد که قطعا این موضوع در سنوات آینده با تولید و توان بیشتری ادامه خواهد داشت و ابراز امیدواری کرد که  این اقدامات قطعاً تأثیرات مثبتی بر اجرا و اثر بخشی پروژه‌های بیولوژیکی کشور خواهد داشت.
 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here