معرفی 33 هزار پرونده معارضین منابع طبیعی به دستگاه قضایی
تاریخ انتشار : 1403/01/19 - ساعت انتشار: ١٧:٠٧ - گروه خبری : اخبار سازمان
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور گفت: طی سال گذشته ۳۳ هزار و ۵۳۶ پرونده معارضین به منابع طبیعی شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شدند که ۵ هزار و ۸۳۷ مجرم و زمینخوار دستگیر شدهاند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور گفت: طی سال گذشته ۳۳ هزار و ۵۳۶ پرونده قضایی معارضین به منابع طبیعی شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شدند که ۵ هزار و ۸۳۷ مجرم و زمینخوار دستگیر شدهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا، سرهنگ علی ملکی آهنگران امروز (یکشنبه) در نشست خبری درباره اتفاقات نوروزی برای جنگلبانان و ارایه برنامه های حفاظتی جهت صیانت از جنگل ها و مراتع در سال جدید افزود: سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۳۱ تماس و گزارشهای مردمی با شماره تماسهای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ بودیم که ۳۳ هزار و ۵۳۶ پرونده قضایی تشکیل شد.
وی اظهار داشت: در این راستا ۵ هزار و ۸۳۷ نفر از مجرومین، معارضین و زمینخواران دستگیر و ۳ هزار و ۸۳۸ دستگاه خودرو و یک هزار و ۳۱۳ دستگاه تجهیزات قطع توقیف شده است.
بازگشت ۲۲ هزار هکتار از عرصههای طبیعی به بیتالمال
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور تصریح کرد: همچنین ۲۲ هزار و ۳۷۰ هکتار از اراضی ملی خلعید و به بیتالمال بازگردانده شده و ۸ هزار و ۷۰۲ هکتار از اراضی ملی پیگیری و رفع تصرف شده است.
به گفته ملکی، در بازه زمانی مذکور، تعداد یک هزار و ۷۰۴ فقره به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار حریق در عرصههای منابع طبیعی اتفاق افتاده است.
وی گفت: ۱۷ هزار و ۴۷۸ پرونده با مساحت ۴۵ هزار و ۳۱۸ هکتار در راستای تخریب و تصرف اراضی ملی تشکیل شده که ۴۲ نفر از نیروهای حفاظتی و ۵ نفر از نیروهای مردمی در راستای حفاظت و پاسداری از عرصههای منابع طبیعی مجروح شدهاند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور افزود: در راستای مقابله با قاچاق چوب ۶ هزار و ۱۲۰ پرونده تشکیل و در این راستا ۹۱ هزار و ۸۹۸ اصله چوب و ۶ هزار و ۶۵۶ مترمکعب چوب کشف شده است.
ملکی آهنگران اضافه کرد: ۵۰۲ پرونده در راستای کوره ذغال غیرمجاز تشکیل و یک هزار و ۲۴ باب کوره ذغال تخریب و جمعآوری شده است.
وی با بیان اینکه ۴ هزار و ۸۲۶ پرونده چرای دام غیرمجاز در خصوص ۸۵۵ هزار و ۱۶۵ راس واحد دامی تشکیل شده است اظهار داشت: ۳ هزار و ۷۷۷ پرونده در راستای موضوع ماده ۴۲ قطع درخت و درختچه نیز طی مدت مذکور تشکیل شده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: از مجموع ۶ هزار و ۱۲۰ فقره پرونده تخلفاتی تشکیل شده ماده ۴۸ (کشفیات قاچاق چوب، زغال و محصولات جنگلی) منابع طبیعی کشور، تعداد ۴ هزار و ۹۶ فقره مربوط به استانهای شمالی کشور بوده که معادل ۶۷ درصد پروندههای تخلفاتی است.
ملکی آهنگران اظهار داشت: از مجموع ۵ هزار و ۸۳۷ نفر دستگیر شده منابع طبیعی تعداد ۴ هزار و ۲۱۲ نفر در خصوص ماده ۴۸ دستگیر شدهاند که معادل ۷۲ درصد است.
وی ادامه داد: در همین راستا تعداد ۳ هزار و ۸۳۸ دستگاه خودرو و تعداد یک هزار و ۳۱۳ دستگاه تجهیزات قطع توسط نیروهای یگان حفاظت توقیف شده است.
نصب ۵۵ دوربین پایش و رصد منابع طبیعی در انتظار اعتبار
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی گفت: به دلیل خلأ قانونی در بخش منابع طبیعی کشور، سالانه تعداد زیادی از نیروهای یگان حفاظت مجروح و یا به شهادت میرسند این در حالی است که این افراد با کمترین میزان حقوق و دستمزد از عرصههای طبیعی کشور بدون هیچ سلاحی محافظت میکنند.
ملکی آهنگران اضافه کرد: از هفته سوم اسفندماه ۱۴۰۲ تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ بیش از ۱۲ نفر از نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در استانهای مختلف توسط معارضین و مجرمین قاچاق چوب مجروح شدهاند.
وی با بیان اینکه جرایم فعلی متخلفان تجاوز به عرصههای طبیعی کشور بازدارنده نیست افزود: لازم است که برای حفظ عرصههای طبیعی کشور، قانون بازنگری شود تا با افزایش نرخ جرایم جلوی برخی تخلفات گرفته شود.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی یکی دیگر از راهکارهای کمک به یگان حفاظت منابع طبیعی را علاوه بر ریز پرندهها، پهپادها، هوش مصنوعی، نصب دوربینهای قدرتمند که بتوانند تا شعاع ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری را رصد و پایش کنند دانست و گفت: طی سه تا چهار سال گذشته ۶۰ دوربین رصد و پایش منابع طبیعی خریداری شد که به دلیل کمبود اعتبارات تنها پنج دوربین در استانهای شمالی کشور نصب شده است.
ملکی آهنگران اضافه کرد: در حال حاضر ۵۵ دستگاه دوربین نیازمند اعتبار است تا نصب شود، طبق آمار سال گذشته نصب هر دکل پایه دوربین یک میلیارد تومان هزینه داشت که به دلیل کمبود اعتبارات عملیاتی نشد و به طور حتم امسال نیز با افزایش هزینه روبرو خواهیم شد.
وجود ۳۰۰ هزار نفر همیار طبیعت
وی برای حفاظت از منابع طبیعی کشور از مردم خواست تا همکاری با همکاران یگان حفاظت در حین مأموریتها و انجام وظایف محوله، شرکت در جلسات و دورههای آموزش عمومی و تخصصی که در سراسر کشور و در حوزههای مختلف منابع طبیعی، همکاری با شرکتهای تعاونی بهرهبرداری جنگلنشینان در بخش حفاظت از رویشگاههای جنگلی و مرتعی، افزایش تماسهای مردمی با سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع در بخش تخریب و تصرفات در حوزه منابع طبیعی داشته باشند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور از دستگاههای مرتبط و قضایی خواست تا با کوتاه کردن زمان بررسی و تعیین تکلیف پروندههای قضایی، انشا رای به تناسب ارزشهای ملموس و غیر ملموس منابع طبیعی (تجاری و غیرتجاری) یا (زیست محیطی و بازاری)، همکاری بیشتر با سازمان منابع طبیعی در بخش آموزش عمومی و تخصصی در حوزه مدیریت منابع طبیعی و همکاری در راستای بهروزرسانی جرائم در حوزه منابع طبیعی داشته باشند تا جرایم در این بخش کاهش یابد.
ملکی آهنگران گفت: در حال حاضر ۳۰۰ هزار نفر همیار طبیعت در سراسر کشور داریم که در بحث مشارکت مردمی کافی نیست و باید همیار طبیعت افزایش یابد.
ارسال به دوست
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |
خروج