ضرورت راه‌اندازی بازار کربن در کشور/ کاشت تنها ۱۵۳ میلیون درخت در برنامه ششم توسعه

تاریخ انتشار : 1402/10/19 - ساعت انتشار: ٠٩:٣٩ - گروه خبری : اخبار سازمان

معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: بانک اطلاعات و پایش کربن در کشور باید راه‌اندازی شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از  وزارت جهاد کشاورزی، نقی شعبانیان در نشست هفتگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در محل وزارتخانه گفت: با ایجاد بانک اطلاعات و پایش کربن، سهم سرانه صنایع در تولید این گاز مشخص می‌شود.

وی افزود: باید مشخص شود صنایع در کشور چقدر کربن تولید می‌کنند و به دنبال آن مالیات بر کربن جدی گرفته شود.

شعبانیان با بیان این که بازار کربن نیز در کشور باید راه‌اندازی شود، اظهار داشت: سرمایه‌گذاران و صنایع می‌توانند در خرید و فروش کربن در این بازار فعالیت کنند و این چیزی است که در جهان رایج شده است.

وی درباره ضرورت کاهش تولید کربن در جهان برای حفاظت از زمین و حیات انسان‌ها گفت: هرچند ایران توافقنامه پاریس را امضا نکرده است، اما این چیزی از تعهد ما برای کاهش کربن کم نمی‌کند.

شعبانیان صنایع را جزو عمده تولیدکنندگان کربن در ایران و جهان نام برد و تصریح کرد: صنایع برای کاهش کربن باید گامی بلند بردارند.

وی براساس گزارشی، سهم پالایشگاه‌های کشور را در تولید کربن ۲۳ درصد، سهم نیروگاه‌ها بیش از ۳۱ درصد، کشاورزی ۱۷ درصد، حمل و نقل ۲۳.۴۹ درصد و خانگی را حدود ۲۰ درصد عنوان کرد.

معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، کاشت درخت را یکی از راه‌های برون‌رفت از مشکلات زیست‌محیطی و سلامت مردم برشمرد و اذعان داشت: در جهان طرح کاشت یک تریلیون درخت تا سال ۲۰۳۰ مطرح شده ضمن آن که صنایع کشورها به سمت تولید کمتر کربن و کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی حرکت می‌کنند.

وی با بیان این که در ایران روند درختکاری در طول برنامه‌های توسعه‌ای کاهش نشان می‌دهد، یادآور شد: در برنامه نخست توسعه‌ای کشور ۷۰۰ میلیون درخت، برنامه دوم ۵۰۰ میلیون درخت، برنامه سوم ۳۲۰ میلیون، برنامه چهارم ۲۰۰ میلیون و در برنامه‌های پنجم و ششم هریک به ترتیب ۱۶۰ و ۱۵۳ میلیون درخت کاشته شد.

شعبانیان ادامه داد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با هدف کاهش مشکلات زیست‌محیطی، کاهش کربن، پاسخگویی به نیاز چوبی کشور و مقابل با تغییرات اقلیمی در کشور آغاز شده که نیاز به مشارکت دستگاه‌ها، بخش خصوصی و مردم دارد.

وی افزود: مقابله با تغییر اقلیم در جهان شروع شده و برآورد می‌شود عواقب تغییر اقلیم در کشورهایی مانند ایران به دلیل شرایط جغرافیایی و منطقه‌ای زیاد باشد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here