معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی کشور: هدف سامانه پنجره واحد، تسهیل امور مردم با دستگاه ها است
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی کشور: هدف سامانه پنجره واحد، تسهیل امور مردم با دستگاه ها است

تاریخ انتشار : 1402/07/26 - ساعت انتشار: ١٢:٠٤ - گروه خبری : اخبار سازمان

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: هدف سامانه پنجره واحد، تسهیل امور مردم با دستگاه هاست و برای سهولت در انجام کار روش ها و فرآیند ها باید شفاف شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، حسین میررجبی روز سه شنبه در نخستین کارگاه  آموزشی معاونین حفاظت و امور اراضی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور که با موضوع « نظارت و سامانه» در مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر کرج برگزار شد گفت: در همه استان ها کارشناسان و مدیران لایق و پیشکسوتان خوبی وجود دارد که باید از این ظرفیت ها استفاده شود و نباید طرح ها به ستاد برای اجرایی شدن ارجاع شود.
میر رجبی افزود: نگاه من این است که همه اختیارات دستگاه های ملی به استان ها تفویض شود و ستاد باید برنامه و استراتژی تدوین نماید زیرا تمامی فعالیت های منابع طبیعی دراستان ها انجام می شود و بازوی کارشناسی قوی در معاونت حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی استان ها وجود دارد.
وی گفت: در ایران منابع عظیمی وجود دارد و معادن کشور بالاترین رتبه اقتصادی را در بین دیگر کشورها دارد و برای سرمایه گذاری و توسعه باید بستر های لازم را فراهم نمود.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی همچنین خاطر نشان کرد: نمی توان تمام درب های منابع طبیعی را بست و یک نگاه صرف نسبت به حفاظت از منابع طبیعی داشت زیرا سرمایه گذاری در کشور و اجرای طرح های عمومی و عمرانی امری اجتناب ناپذیر است اما در اجرای طرح ها باید موضوع حفاظت از منابع طبیعی و احیا و توسعه کاملاً مد نظر قرار گیرد تا حداقل خسارت به منابع طبیعی وارد شود.
میررجبی با بیان اینکه فرصت خدمت اندک است باید حداکثر تاثیرگذاری و اثر بخشی را برای مردم و منابع طبیعی داشته باشیم خاطر نشان کرد: سرمایه گذار ولی نعمت ماست و برای اخذ استعلام نباید سال ها منتظر بماند.
وی گفت: از دیدار با مردم و ارباب رجوع نباید خسته شویم . روش ها و فرآیند ها را باید شفاف نماییم زیرا وقتی یک ارباب رجوع برای چندمین بار به  یک اداره مراجعه می کند نشان می دهد که  یک جای کار اشکال دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع معاونین حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی سراسر کشور به موضوع پنجره واحد مدیریت زمین اشاره کرد و افزود: این سامانه برای مبارزه با مفاسد اقتصادی ایجاد شده و هدف این سامانه تسهیل امورات مردم با دستگاه هاست.
میر رجبی تصریح کرد: همه دستگاه ها باید طرح های خود را در سامانه پنجره واحد به مزایده گذاشته و اطلاعات خود را بارگذاری نمایند تا سرمایه گذار بتواند با عرصه ای که در قالب ضوابط قانونی یا قرارداد در اختیارش قرار می گیرد فعالیت خود را آغاز نماید.
وی گفت: یکی از چالش ها و آسیب ها در منابع طبیعی عدم مونیتورینگ این عرصه هاست و عدم دیده بانی و نبود رصد و پایش سبب شد که ما از سنوات گذشته تا کنون شاهد خشکیدگی درختان بلوط در زاگرس باشیم.
میررجبی حفاظت از منابع طبیعی کشور را امری مهم و حیاتی برشمرد و در ادامه از پایش مداوم اراضی با ایجاد سامانه پنجره واحد مدیریت زمین خبرداد و گفت: با ایجاد پنجره واحد مدیریت زمین امکان استفاده از فناوری‌های نوین و ظرفیت‌هایی نظیر تصاویر ماهواره‌ای و سنجش از راه دور می تواند برای پیشگیری از چالش های منابع طبیعی بویژه در زمینه حریق و آفات بیماری های جنگلی و مرتعی اقدامات پیشگیرانه انجام داد.
بر اساس این گزارش، جان بزرگی کارشناس و مشاور سازمان منابع طبیعی در بخش پنجره واحد مدیریت زمین در این کارگاه در باره چگونگی بهره برداری از این سامانه و همچنین راهبری آن در استان توضیحاتی را ارائه  و به سوالات  معاونین حفاظت پاسخ گفت.
کارگاه  آموزشی معاونین حفاظت و امور اراضی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از روز سه شنبه به مدت دو روز در مجتمع آموزشی دکتر جوانشیر کرج ادامه دارد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج